BIOGRAPHY

TWELVE04, Een cross-over band uit omgeving Haarlem die ROCK en RAP verlijmt met funk in een onontkoombare groovy mix. Van hard naar zacht en van snel naar traag word je herinnerd aan de 90’s en weer doorgeslingerd naar de 20’s. 
Een bom aan energie en plezier waarin iedereen zijn ei kwijt kan.

De formatie in zijn prilste vorm dateert uit 2012, waar 4 jongens van verschillende levenspaden en met afwijkende muzikale achtergrond elkaar vonden en het fundament legde van wat vandaag de dag nog steeds herkend wordt als dé energieke, groovende festivalband die men kent als TWELVE04.

Na een creatieve periode van bouwen aan de identiteit van de band en nummers, begon in 2014 de bal aardig te rollen en begonnen de optredens binnen te komen. De nummers van die periode vonden hun verzamelwaarde op het eerste digitale album Twelveofour” . In de tijd daarna kwamen de optredens met meer regelmaat om in 2016 noemenswaardig te pieken waarbij de podia praktisch wekelijks beklommen werden.
Lovende recensies over de herkenbare eigen sound, bezegeld met verschillende prijzen en finaleplaatsen in bandwedstrijden, bevestigden dit goede jaar.

In 2016 kwam ook de single PART II uit met de epische nummers DIRTBAG en (NOW) DANCE Dit was het eerste hoofdstuk en voorbode van het uiteindelijke album FUTURE, met als titelsong de gelijknamige klapper.

Na het vertrek van de geliefde bassist Stephan-O viel TWELVE04 in een periode van stilte. Met de zoektocht naar die vervanger die perfect zou passen bij het DNA van de band, is deze tijd genomen voor bezinning over de koers van TWELVE04 en verder te bouwen aan FUTURE.
Zowel band als album had dit nodig om het verdiende niveau te halen. Met als resultaat een meer volwassen, diverse rits nummers met het TWELVE04 DNA

Met een sporadisch optreden in de bekende kringen en schrijvend aan het FUTURE; heeft TWELVE04 eind 2017, begin 2018, gekozen om de saga voort te zetten met Remko, de huidige bassist.
Hij heeft met verve bewezen de aangewezen man te zijn om het avontuur samen te vervolgen. Hij draagt als geen ander het verhaal en de koers die TWELVE04 momenteel vaart met FUTURE.

Met 2020 in volle gang is TWELVE04 meer klaar dan ooit en hongerig om de trent van podium explosies voort te zetten.

OP NAAR MEER!!!